Αδυνάτισμα στην κοιλιά

Ένα μεγάλο βάσανο, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, αποτελεί το ανεπιθύμητο και αντιαισθητικό κολιακό λίπος ή όπως αλλιώς έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, το λεγόμενο «σωσίβιο». Το αυξημένο κοιλιακό λίπος επηρεάζει όχι μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία μας. Ποιος δε θα ήθελε ένα επίπεδο στομάχι και μια όμορφη σιλουέτα;

Κατά καιρούς έχουν γνωστοποιηθεί διάφορες δίαιτες και διάφοροι τρόποι καταπολέμησης των κιλών της κοιλιάς, πολλά εκ των οποίων είναι και ανακριβή. Είναι γεγονός ότι η απώλεια βάρους ειδικά από το συγκεκριμένο σημείο, το σημείο της κοιλιάς, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, σίγουρα όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Με πειθαρχία και υπομονή μπορεί να επιτευχθεί. Για να μπορέσουμεόμως να το αντιμετωπίσουμε θα πρέπει πρώτα να το «γνωρίσουμε» και να κατανοήσουμε πως δημιουργείται και με ποιυς τρόπους μπορούμε να το καταπολεμήσουμε για να αποφύγουμε τη δημιουργία του αλλά και για να εξαλείψουμε το ήδη υπάρχον.

Βημα 1: Αίτια λίπους της κοιλιάς

Συχνά κάνουμε το λάθος και καταναλώνουμε πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας. Δεν «ακούμε» τις ανάγκες και τα όριά του, με αποτέλεσμα να τον φορτώνουμε με περιττή ενέργεια, την οπία και αποθηκεύει στο σώμα με τη μορφή λίπους. Ενας από τους πιο προσφιλείς προορισμούς του λίπους για τους άντρες και κυρίως για τις γυναίκες, είναι η περιοχή της κοιλιάς. Σε αυτό συντελούν τόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διατροφής, η καθιστική ζωή ή εργασία, η έλλειψη από την καθημερινότητά μας σωματικής άσκησης, η υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπη και σάκχαρα και ο γενετικός παράγοντας. Και ενώ για το θέμα των γονιδίων δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, για όλα τα άλλα μπορούμε. Οι γυναίκες είναι πιο εύκολο να εμφανίσουν κοιλιακό λίπος, και αυτό οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις ορμόνες. Γιάυτό και η καταπολέμησή του στις γυναίκες είναι πιο δύσκολο από ότι στους άντρες.

Βήμα 2: Σχέση συνολικού σωματικού λίπους με τοπικό λίπος

Επικρατεί γενικώς η λανθασμένη εντύπωση πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κοιλιακού λίπους είναι οι ατελείωτοι κοιλιακοί. Μερικοί μάλιστα θεωρούν πως είναι δυνατό να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά και six-pack κοιλιακούς μόνο με ασκήσεις τοπικές. Αυτό είναι μύθος και το μόνο που μπορεί κανείς να κατορθώσει έτσι είναι να χάσει τον χρόνο του. Η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήμαος είναι η συνολική. Θα επιτύχουμε απώλεια πόντων στην κοιλιά, αποβάλοντας λίπος από όλο το σώμα και κάνοντας ασκήσεις για όλα τα μέρη του. Αυτά βέβαια παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή. Με την γενικότερη απώλεια κιλών θα χάσουμε και κοιλιακό λίπος. Στην περίπτωση που το κοιλιακό λίπος επιμένει, υπάρχουν και διάφορα προϊόντα αδυνατίσματος που σε συνδυασμο πάντα με μια σωστή διατροφή και άσκηση μπορούν να βοηθήσουν.

Βήμα 3: Γυμναστική για χάσιμο του λίπους της κοιλιάς

Οι κοιλιακοί μύες όσο και αν τους γυμνάσουμε, αν δεν διώξουμε πρώτα το λίπος που τους περιβάλλει, δεν θα καταφέρουμε να αποκτήσουν την επιθυμητή γράμμωση. Για τον λόγο αυτό οι ασκήσεις που συνίστανται δεν είναι τοπικές, αλλά για ολόκληρο το σώμα. Ενα σύστημα αερόβιων ασκήσεων (cardio exercises) και ασκήσεων ενδυνάμωσης (strength exercises) θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μυών και στη μείωση του ποσοστού λίπους από το σώμα. Όταν θα έχει χαθεί το περιττό λίπος από το σώμα, τότε με ασκήσεις ειδικάγια τους κοιλιακούς μύες μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμητή γράμμωση.

Βήμα 4: Φαγητό για αδυνάτισμα στην κοιλιά

Με τις τροφές που επιλέγουμε να τρώμε μπορούμε να πάρουμε κιλά ή ακόμα και να βοηθήσουμε τον οργανισμό να κάψει λίπος. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία, όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα λαχανικά και τα φρούτα,η μαύρη σοκολάτα και τα όσπρια.

Βήμα 5: Ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος νά ρίξουμε την κοιλιά

Σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να χάσουμε το κοιλιακό λίπος και να αποκτήσουμε μια επίπεδη, γραμμωμένη κοιλιά, είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Και αρχικά του ίδιου μας του οργανισμού. Το φύλο μας, η φυσική μας κατάσταση, οι διατροφικές μας συνήθειες αλλά και η κατάσταση υγείας μας είναι μερικοί από τους συντελεστές που θα καθορίσουν το χρόνο που θα χρειαστεί για την επίτευξη του στόχου μας. Αυτό που απαιτείται είναι υπομονή και επιμονή, πειθαρχία και ισχυρή θέληση. Μια καλή διατροφή αλλά και κάποια σωματική άσκηση δεν θα πρέπει να είναι κάτι στο οποίο καταφεύγουμε περιοδικά για να χάσουμε βάρος, αλλά θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και καθημερινή μας συνήθεια. Την προσπάθειά μας αυτή μπορούμε να την συνοδεύσουμε και με κάποια φυτικά προϊόντα αδυνατίσματος που θα διευκολύνουν κ θα επιταχύνουν τη διαδικασία ακίνδυνα για τον οργανισμό μας.

Αδυνάτισμα , , , ,

Comments are closed.