Αδυνάτισμα με τροφές με αρνητικές θερμίδες

Ένα θέμα συζήτησης που φιγουράρει πλέον σε όλα τα φόρουμ τα σχετικά με διατροφή και αδυνάτισμα, στα περιοδικά και στην τηλεόραση, είναι και οι τροφές με αρνητικές θερμίδες. Αποτελεί μια ακόμα καινούρια μόδα ή έχει βάση κάτι τέτοιο; Και πώς εξηγείται; Υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες;

Τροφές με αρνητικές θερμίδες δεν υπάρχουν. Ονομάστηκαν έτσι γιατί η διαδικασία επεξεργασίας τους από τον οργανισμό χρειαζόταν μεγαλύτερη ενέργεια από αυτή που πρόσφεραν οι ίδιες οι τροφές στον οργανισμό.

Όλες οι τροφές περιέχουν θερμίδες. Ο αριθμός των θερμίδων της κάθε τροφής υποδηλώνει την ποσότητα της ενέργειας που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη τροφή στον οργανισμό. Ο οργανισμός από μόνος του χρειάζεται μια συγκεκριμένη ποσότητα θερμίδων για να τελέσει όλες τις λειτουργίες του. Για να δουλέψουν σωστά όλα τα όργανα ο οργανισμός καίει θερμίδες κάθε μέρα ανεξάρτητα από το αν αθλείστε. Ο οργανισμός καίει θερμίδες ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Με την κατανάλωση παραπάνω θερμίδων από αυτές που πραγματικά έχει ανάγκη ο οργανισμός οδηγείστε στην αποθήκευσή τους στο σώμα υπό τη μορφή λίπους και φύσικά στην αήξηση του σωματικού σας βάρους.

Η νέα αυτή τάση στις δίαιτες στηρίζεται σε αυτή την απλή λογική, πως εάν προτιμώνται τροφές που η θερμιδική τους αξία είναι χαμηλότερη από την ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός για την επεξεργασία τους, τότε χάνετε βάρος. Οι τροφές που ενδείκνυνται είναι τα φρούτα και τα ωμά λαχανικά. Ακόμα και η κατανάλωση του νερού βοηθάει, αφού χρειάζεται ενέργεια από τον οργανισμό για να το επεξεργαστεί, ενώ το ίδιο είναι μηδενικής θερμιδικής αξίας.

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε :

  • Όπως είπαμε και πριν, η κατανάλωση άφθονου νερού διευκολύνει τη διαδικασία της οποιασδήποτε δίαιτας, αφού εντείνει τις καύσεις του οργανισμού και τονώνει τον μεταβολισμό.
  • Δεν πρέπει να το παρακάνετε με τις τροφές χαμηλότερης ενέργειας από την διαδικασία επεξεργασίας τους. Ο οργανισμός σας έχει ένα κατώτατο όριο θερμίδων που πρέπει να λαμβάνει. Αν ξεπεράσετε αυτό το όριο και του δώσετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται, όχι μόνο δεν πρόκειται να χάσετε βάρος, αλλά θα τον καταπονήσετε και θα κάνετε ζημιά και στο σώμα σας, αφού ο οργανισμός δεν θα έχει ενέργεια να δώσει για να λειτουργήσουν σωστά όλα σας τα όργανα.
  • Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό συστατικά, που θα περιλαμβάνει πρωϊνό γεύμα, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, καθώς και 2 ενδιάμεσα σνακ είναι ο πιο σωστός τρόπος για απώλεια βάρους διατηρώντας τον οργανισμό υγιή και όχι καταπονημένο.
  • Ο οργανισμός χρειάζεται και πρωτεΐνες και λίπος για τη σωστή λειτουργία του. Το λίπος μπορεί να λαμβάνεται από τροφές με τα λεγόμενα καλά λιπαρά όπως το ψάρι, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, κτλ
  • Μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με σωματική άσκηση είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ένα όμορφο, αδύνατο, σφριγηλό και κυρίως υγιές σώμα.

 

Αδυνάτισμα , , ,

Comments are closed.