Ήλιος : Η μεγαλύτερη πηγή ζωής

Ζωτικής σημασίας ακτίνες …

Οι ακτίνες του ηλίου είναι πολύ ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη, την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη υγεία ! Οι πολλές θεραπευτικές ικανότητες της ηλιακής ακτινοβολίας (όταν η έκθεση σε αυτή γίνεται με μέτρο και με τον σωστό τρόπο φυσικά), καθιστούν τις ηλιόλουστες μεσογειακές χώρες αγαπημένους προορισμούς για πάρα πολύ κόσμο.sun

Αν και η έκθεση αυτή μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγεία όταν δεν γίνεται με σύνεση, ωστόσο ο ήλιος δεν παύει να είναι πάντα μία από τις σημαντικότερες πηγές ζωής για τον άνθρωπο και φυσικά ένας από τους πιο σημαντικούς συμμάχους του οργανισμού του.

Τα πολλά & σημαντικά οφέλη του ήλιου

  • Γερά οστά και δυνατοί μύες με βιταμίνη D

Ως γνωστόν, η ηλιακή ακτινοβολία, βοηθάει στην παραγωγή πολύτιμης βιταμίνης D που εξασφαλίζει στον οργανισμό γερό μυοσκελετικό σύστημα αλλά και ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Καλός και ποιοτικός ύπνος

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για κάθε οργανισμό και εξαρτάται άμεσα από μια συγκεκριμένη ορμόνη, την ορμόνη μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που συνδέεατι με έναν ήρεμο ύπνο και βοηθάει στην αποβολή της κούρασης, του στρες και της έντασης από την καθημερινότητα και τις πολλές υποχρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη ποσότητα αυτής της ορμόνης στον οργανισμό δημιουργεί στο άτομο έντονο αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης. Η ορμόνη λοιπόν αυτή εξαρτάται άμεσα από την ηλιακή ακτινοβολία, αφού η παραγωγή της αυξάνεται με το σκοτάδι και μειώνεται με την ηλιακή ακτινοβολία.

  • Αδυνάτισμα

Η ηλιακή ακτινοβολία ενισχύει τη παραγωγή της σεροτονίνης, που είναι ένας πολύ βασικός νευροδιαβοβαστής που ελέγχει το αίσθημα της πείνας του ατόμου. Με τον τρόπο αυτό, η ηλιακή ακτινοβολία ενισχύει δραστικά τη διαδικασία της απώλειας βάρους.

  • Ψυχική διάθεση

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι πλέον αποδεδειγμένο επιστημονικά πως βοηθάει και στην καταπολέμιση της κατάθλιψης αφού φτιάχει τη διάθεση και χαρίζει ευεξία.

  • Καλές σεξουαλικές επιδόσεις και αυξημένη ερωτική διάθεση

Ο ήλιος μπορεί να επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την ερωτική επιθυμία του ατόμου και να ενισχύσει τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Αυτό οφείλεται στις φερορμόνες που εκπέμπονται λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και που αυξάνουν την λίμπιντο σε άνδρες και σε γυναίκες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού η σεξουαλική και ερωτική επιθυμία είναι πολύ πιο ανεβασμένη σε σύγκριση με την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα.

  • Μαλλιά και δέρμα άψογα και γεμάτα υγεία

Ο ήλιος με τις ακτίνες του βοηθάει στην καταπολέμηση πολλών δερματολογικών παθήσεων και χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς μαύρα στίγματα, χωρίς σπυράκια και χωρίς εκζέματα και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Επίσης χαρίζει υγιή και λαμπερά μαλλιά.

  • Καταπολεμά τα εμφράγματα

Τέλος ο ήλιος ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς και προστατεύει την υγεία της. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στις χώρες με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας οι άνθρωποι παρουσιάζουν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποια καρδιακή πάθηση ή να πάθουν έμφραγμα.

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.