«Έξυπνες» τροφές για επίπεδη κοιλιά

Ειδικά το καλοκαίρι επιθυμούμε περισσότερο από ποτέ μια επίπεδη κοιλιά που δε θα μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα μέσα στο μπικίνι μας και δεν θα μας αναγκάζει να ντρεπόμαστε. Για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, υπάρχουν μερικές «έξυπνες» τροφές που βοηθούν στην απομάκρυνση και αποφυγή του τοπικού πρηξίματος, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν και στον έλεγχο του βάρους μας και στην απώλεια κιλών και πόντων.

Μερικές τροφές που βοηθούν είναι οι εξής :

 • Καφές

Ο καφές έχει την ιδιότητα να τονώνει τον μεταβολισμό και να διευκολύνει την διαδικασία απώλειας βάρους. Φυσικά δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε υπερβολές. Ένας καφές την ημέρα είναι αρκετός να δώσει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται. Επίσης δεν θα πρέπει να καταφεύγουμε σε καφέδες με πολλές θερμίδες (μοκατσίνο, καραμελοτσίνο κλπ).

 • Αυγά

Τα αυγά αποτελούν την τέλεια πηγή ενέργειας και πρωτεϊνών που έχει ανάγκη ο οργανισμός το πρωί. Ενώ είναι πολύ χαμηλά σε θερμιδική αξία, παρέχουν στον οργανισμό αίσθημα κορεσμού για πολλή περισσότερη ώρα και του προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

 • Ωμά λαχανικά

Αντικαθιστώντας τα γεύματά μας με μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά εποχής καταφέρνουμε και να παραμείνουμε χορτάτοι και να καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες. Τα λαχανικά αποτελούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από νερό, με αποτέλεσμα να παρέχουν το αίσθημα κορεσμού χωρίς όμως να καταναλώνουμε λίπος. Για μεγαλύτερη γευστική ποικιλλία μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, φρούτα ή τυρί χαμηλών λιπαρών στη σαλάτα μας. Επίσης σαν σνακ μπορούμε να καταναλώνουμε αγγούρι ή καρότα που είναι και πλούσια σε καροτίνη.

 • Φυτικές ίνες

Φρούτα και λαχανικά παρέχουν στον οργανισμό φυτικές ίνες που έχουν την ιδιότητα να μην διασπώνται εύκολα και να παρέχουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα. Καλό είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών να γίνεται στην κανονική μορφή τους και όχι στη μορφή χυμού.

 • Γιαούρτι

Το γιαούρτι, πηγή προβιωτικών, αποτρέπει το φούσκωμα και βοηθά στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.

 • Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, ως γνωστόν είναι πλούσιο σε κατεχίνες και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία, που τονώνουν τον μεταβολισμό και ενισχύουν την καύση λίπους. Με 3 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορούμε να κάψουμε σχεδόν 30 θερμίδες παραπάνω (φυσικά δεν θα πρέπει να προσθέτουμε ζάχαρη στο τσάι).

 • Χυμός από Cranberry

Ο χυμός από Cranberry έχει πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και αποτελεί ένα φυσικό διουρητικό. Βοηθάει και σε περιπτώσεις ουρολοιμώξεων.

 • Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και αποτελούν καταπληκτική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών για τον οργανισμό. Επίσης και τα αμύγδαλα έχουν την ικανότητα να αποτρέπουν το αίσθημα της πείνας για πολλή ώρα.

 • Ξύδι

Έρευνες υποδεικνύουν το ξύδι ως ένα φυσικό λιποδιαλύτη. Προσθέτοντας λίγο ξύδι στην σαλάτα σας αποκτάτε και ένα γευστικό γεύμα και έναν φυσικό τρόπο να βοηθήσετε τον οργανισμό στη διάσπαση του λίπους.

 • Άπαχο κρέας

Η πρωτεΐνη που παρέχειτο άπαχο κρέας μας κρατάει χορτάτους για πολλή ώρα, δίνοντας στον οργανισμό την ενέργεια που απαιτεί, χωρίς την κατανάλωση περιττών λιπών.

 • Ψάρια

Πηγή Ω3 λιπαρών αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεΐνης.

Αδυνάτισμα , ,

Comments are closed.