Ένα ρόδι «γούρι» για καλή υγεία

ρόδιΤο ρόδι, είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, πως έχει πολλές και πολύ σημαντικές ιδιότητες και πολύ θετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο πως ακόμα και τώρα, μέχρι σήμερα, το ρόδι, συνεχίζει να θεωρείται ένα φρούτο με θαυματουργές ιδιότητες.

 Συστατικά που προσφέρει το ρόδι στον οργανισμό

Το ρόδι είναι πλούσιο σε άφθονες βιταμίνες, όπως Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Ε, Βιταμίνη C, αλλά και σε μέταλλα όπως κάλιο και σίδηρο. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Προάγει την καλή υγεία, τον δυνατό και γεμάτο ενέργεια οργανισμό, και την μακροζωία.

 Γιατί το ρόδι είναι το «γούρι» της υγείας μας

Το ρόδι προστατεύει τον οργανισμό σε πολλά επίπεδα και φροντίζει για την καλή του λειτουργία και την αποφυγή πολλών και σοβαρών ασθενειών.

  • Καρκίνος

Το ρόδι έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία και έντονη αντικαρκινική δράση. Συγκεκριμένα βοηθάει στην προστασία του οργανισμού από πολλές μορφές καρκίνου, όπως είναι ο καρκίνος του δέρματος, ο καρκίνος των πνευμόνων, ο καρκίνος του μαστού για τις γυναίκες και ο καρκίνος του προστάτη για τους άντρες.

  • Καρδιά

Πολύ σημαντική είναι και η συνεισφορά του ροδιού στην προστασία της καρδιάς και στην εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας της. Το ρόδι έχει τριπλάσιες αντιοξειδωτικές ουσίες από το κόκκινο κρασί αλλά και από το πράσινο τσάι, τα οποία είναι παγκοσμίως γνωστά για την ευεργετική τους δράση.

Το ρόδι ελέγχει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα και περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

  • Εγκεφαλικά επεισόδια

Η ισχυρή ευεργετική δράση του ροδιού δεν περιορίζεται σε αυτά αλλά προστατεύει και από εγκεφαλικά επεισόδια.

  • Φλεγμονές

Το ρόδι παρουσιάζει επίσης αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, ενώ παράλληλα τονώνει και δυναμώνει τον οργανισμό θωρακίζοντάς τον από ιώσεις και μικρόβια.

  • Δόντια

Προστατεύει την στοματική κοιλότητα και αποτρέπει τη δημιουργία πλάκας στα δόντια.

  • Έντερο

Προάγει την ομαλή λειτουργία του εντέρου και αποτρέπει φαινόμενο δυσκοιλιότητας.

  • Ανδρική στύση

Με την κατανάλωση ροδιού επιτυγχάνεται καλύτερη στυτική λειτουργία στους άντρες.

  • Σιλουέττα

Το ρόδι είναι πολύ χαμηλό σε θερμιδική αξία (μόλις 70 περίπου θερμίδες τα 100γρ.) ενώ είναι πολύ υψηλό σε διατροφική αξία. Με τις άφθονες φυτικές ίνες που περιέχει διευκολύνει το αδυνάτισμα και την απόκτηση και διατήρηση ενός κορμιού αδύνατου και υγιούς.

  • Αλτσχάιμερ

Αποτρέπει την εμφάνιση τη νόσου του Αλτσχάιμερ.

  • Οστεορθρίτιδα

Εμποδίζει κάποια ένζυμα που δρουν καταλυτικά στην εμφάνιση οστεορθρίτιδας και επιβαρύνουν τους χόνδρους και τις αρθρώσεις.

 

Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.