Άτονες & κατεστραμένες βλεφαρίδες ;;; Πιες πράσινο τσάι !

Βλεφαρίδες … που υποφέρουν !!!

Και όμως ! Μπορεί να μην το έχουμε σκεφτεί ποτέ ως τώρα … μπορεί να μην δίνουμε ποτέ την απαιτούμενη σημασία … όμως και οι βλεφαρίδες μας υποφέρουν από πολλές και καθημερινές κακουχίες και χρειάζονται μια τόνωση που θα τους δώσει ξανά ζωή και την χαμένη τους υγιή όψη !tea-bags-eyes-adinatisma-greece

Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να μην επιθυμεί μακριές και υγιείς βλεφαρίδες … που προσδίδουν μυστήριο στο βλέμμα και αφήνουν πολλά … υπονοούμενα !!! Αποτέλεσμα ; Όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούμε καλλυντικά προϊόντα και προϊόντα μακιγιάζ που προσφέρουν αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα των μακριών και επιβλητικών βλεφαρίδων, αλλά που όμως παράλληλα τις επιβαρύνουν και τις “κουράζουν” !

(!!!) : Τα διάφορα προϊόντα μακιγιάζ καταπονούν τις φυσικές βλεφαρίδες σας, οι ποίες κραυγάζουν για λίγη προσοχή και … περιποίηση !!!

(!!!) : Ακόμα και το ντεμακιγιάζ (ο τρόπος δηλαδή που αφαιρούμε το μακιγιάζ μας στο τέλος της ημέρας) μπορεί να προκαλέσει σημαντική φθορά στις βλεφαρίδες μας ! Επειδή η κούραση μας καταβάλλει, συνήθως κάνουμε μηχανικές κινήσεις, βίαιες κινήσεις, που τραυματίζουν τις βλεφαρίδες μας ή τις ξεριζώνουν εντελώς !!! Δυστυχώς η αποκατάσταση είναι δύσκολη και απαιτεί αρκετό χρόνο !

Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης το γεγονός της κακομεταχείρισης γενικότερα της ευαίσθητης περιοχής των ματιών. Πολλές φορές λόγω κούρασης ή ακόμα και αμηχανίας, τρίβουμε τα μάτια μας. Αυτό όχι μόνο καταστρέφει τις βλεφαρίδες αλλά επιβαρύνει και το φαινόμενο των μαύρων κύκλων !

Πράσινο τσάι για υγιείς βλεφαρίδες …

Το πράσινο τσάι γνωρίζουμε πόσα οφέλη έχει για τον οργανισμό και την υγεία. Ωστόσο δεν γνωρίζαμε τις ευεργετικές του ιδιότητες ακόμα και για τις τόσο ταλαιπωρημένες βλεφαρίδες μας ! … και μάλιστα όχι μόνο ως αφέψημα αλλά και ως καλλυντικό περιποίησης και ομορφιάς !

(!!!) : Η ισχυρή αντιβακτηριακή και αντιϊκή δράση του πράσινου τσαγιού προστατεύει τόσο τις βλεφαρίδες όσο και τα μαλλιά μας, καθώς επίσης και την επιδερμίδα μας !

(!!!) : Σημαντική είναι επίσης και η αντιοξειδωτική δράση του πράσινου τσαγιού που αποτρέπει τη γήρανση, την τριχόπτωση και τις βλάβες σε κυτταρικό επίπεδο !

Πώς και πόσο πράσινο τσάι απαιτείται για να περιποιηθώ τις βλεφαρίδες μου ;;;

  • Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα φλυτζάνι νερό και προσθέτουμε ένα φακελάκι πράσινο τσάι.
  • Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να έλθει σε μια υποφερτή θερμοκρασία (χλιαρή).
  • Εμποτίζουμε 2 δίσκους βαμβάκι μέσα στο πράσινο τσάι.
  • Με απαλές κινήσεις σκουπίζουμε την περιοχή των ματιών και καθαρίζουμε από τυχόν ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ.
  • Παίρνουμε 2 καθαρούς δίσκους βαμβάκι, εμποτισμένους σε πράσινο τσάι, και τους τοποθετούμε ως κομπρέσες επάνω στην περιοχή των ματιών.
  • Χαλαρώνουμε και αφήνουμε τις κομπρέσες για όσο αντέχουμε.
  • Αφαιρούμε τις κομπρέσες και εφαρμόζουμε μια καλή ενυδατική κρέμα στην περιοχή των ματιών και ένα οργανικό λάδι στις βλεφαρίδες.
Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.