Άνοιξη : Ξεκίνα από σήμερα να ελέγχεις το βάρος σου !

Η άνοιξη έρχεται … τα περιττά κιλά πρέπει να φύγουν !

Η άνοιξη ως προάγγελος του καλοκαιριού μας προετοιμάζει για ημέρες πιο ζεστές και πιο ξέγνοιαστες, αλλά μας προβληματίζει κιόλας για τα παραπάνω κιλάκια που βάλαμε μέσα στον βαρύ χειμώνα.spring

Επειδή όμως πολλές φορές η προσπάθειά μας να χάσουμε αυτά τα κιλά δεν έχει στεφθεί με επιτυχία, ας δούμε πιο προσεκτικά τι λάθη κάνουμε, και ειδικά φέτος ας τα αποφύγουμε !!!

Επιχείρηση «αδυνάτισμα» : Τα λάθη που μπαίνουν εμπόδια στο στόχο μας !

  • Ο ΣΤΟΧΟΣ

Και φυσικά, νούμερο 1 δεν είναι άλλο από τον στόχο ! Εάν δεν έχουμε σαφή στόχο δεν πρόκειται να έχουμε και αποτελέσματα. Το παν είναι το πρόγραμμα και η τήρησή του για την επίτευξη του στόχου μας (ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι παράλογος ή ανέφικτος !).

  • ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Δεν θα πρέπει να οδηγούμαστε σε διατροφικές υπερβολές που μπορεί μεν να μας οδηγήσουν σε μια ταχεία απώλεια βάρους, αλλά εξίσου γρήγορα θα μας οδηγήσουν στο ανακτήσουμε τα χαμένα αυτά κιλά και μάλιστα ίσως και πολλαπλάσια.

  • ΔΙΑΙΤΕΣ ΤΗΣ «ΠΕΙΝΑΣ»

Σίγουρα οι δίαιτες που αποκλείουν πολλές ωφέλιμες διατροφικές ομάδες από τα καθημερινά μας γεύματα δεν είναι η λύση για μια υγιεινή απώλεια βάρους που δεν θα βλάψει (ίσως μάλιστα ανεπανόρθωτα) τον οργανισμό μας ! Εξάλλου οι δίαιτες αυτές το μόνο που κατορθώνουν είναι να εξασθενήσουν τον οργανισμό μας και ΟΧΙ να μας βοηθήσουν στην σωστή διαχείριση του σωματικού μας βάρους.

  • ΣΩΣΤΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι επιβεβλημένη. Δεν βοηθάει απλά στην καλή και ομαλή λειτουργία όλων των οργάνων, αλλά αναπληρώνει τα χαμένα υγρά του οργανισμού και λειτουργεί καταλυτικά στην διαδικασία του αδυνατίσματος. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό περίπου ½  με 1 ώρα πριν από κάθε γεύμα θα παρατηρήσουμε οτι σταδιακά θα μειώθούν οι θερμίδες που καταναλώνουμε ανά γεύμα.

  • ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Δεν πρέπει να πιστεύουμε σε ανυπόστατες θεωρίες σχετικές με την γρήγορη απώλεια βάρους. Η σωστή απώλεια βάρους γίνεται σε βάθος χρόνου και σταδιακά και όχι από την μία ημέρα στην άλλη.

  • Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Πολλές φορές δημιουργούμε στο μυαλό μας μια εικόνα τελείως λανθασμένη για τον εαυτό μας και για τα ελαττώματά του, μεγεθύνοντας τις αδυναμίες του και δίνοντάς τους μια εξωπραγματική διάσταση. 15 λεπτά μπροστά από ένα καθρέφτη παρατηρώντας το γυμνό μας σώμα θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτό, ώστε να το γνωρίσουμε όπως πραγματικά είναι.

  • ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Η δυσάρεστες σκέψεις, το στρες και η κακή ψυχολογία σίγουρα δεν είναι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν να επιτύχουμε τον στόχο μας. Γεμίζοντας την ημέρα και τον ελεύθερο χρόνο μας με πράγματα που αγαπάμε και που μας δίνουν χαρά, όλα θα γίνουν πιο εύκολα και σίγουρα πιο ευχάριστα ! Η καλή ψυχολογία και η θετική διάθεση είναι το πιο βασικό συστατικό για μια επιτυχημένη προσπάθεια να μειώσουμε το σωματικό μας βάρος !

Αδυνάτισμα, Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.